Historia

Norppa turvallista Wekeä lähdössä Saimaan ympäristöön elokuussa 2023

WEKE-katiskojen historia alkaa vuodesta 1993, jolloin ammattikalastaja Veikko ”WEKE” Hakala Korpilahdelta aloitti katiskojen kehittämisen. Ajatuksena ei aluksi ollut muuten kuin huvin vuoksi kilpailla, mutta koska Veikko hävisi ensimmäisen MM-kilpailun ja sai vain hopeaa kisasta, alkoi armoton kehitystyö.

Koska Weke alkoi toisesta kisakaudesta alkaen olla kultamitalisti, alkoivat tutut ja tuntemattomat tiedustalla Wekeltä, voisiko Weke valmistaa näitä ennenkuulumattoman pyytäviä katiskoita myös myyntiin. Näinpä sitten toimittiin ja tuotanto alkoi vuonna 1997.

Samana vuonna katiskapyynnin MM voitettiin hurjalla ME-tuloksella: 20 tunnin aikana Jani Lindgrenin WEKE-katiskasta oli kalaa tullut 58,12kg⁽¹⁾

Vuosien varrella tuotteet hioutuivat nykyisiksi timanteiksi. Muun muassa 23 peräkkäistä katiskakalastuksen maailmanmestaruus kultamitalia WEKE:llä puhukoot puolestaan. Toki onhan siellä se yksi häpeä hopeakin. Mitaleita on haastavaa hankkia enempää kun kisoja ei ole sittemmin valitettavasti järjestetty.

Katiskoja on 30 vuoden aikana suunniteltu, kehitetty ja viimeistelty erilaisiin tarkoituksiin sopivaksi, kaikki eri vuodenajat huomioiden – ja luonnon kiertokulkua tarkasti seuraten.

WEKE katiskoiden keskeinen filosofia toimivuuden suhteen on se, että kalat etsivät itselleen katiskasta suojaa ja viihtyvät siellä. Jos vaikka kala pääsisi katiskasta ulos, se palaa katiskaan kala kavereidensa luo, koska hänellä oli katiskassa turvallinen ja viihtyisä olo.

Maailman ylivertaisimmat WEKE-katiskat ovat tarkoin harkittu ja testattu kokonaisuus, joiden parhautta ei voi selittää yksittäisellä ominaisuudella.  Jos kalaa halutaan pyydystää, täytyy olla tehokas, mutta luonnollinen.

Viitteet:

1.↑ Markku Myllylä: Kalasta katiskalla, Kalatalouden keskusliitto, 2008. ISBN 978-952-96148-0-6

 

Tutustu WEKE tuotteisiin